Президентът Александър Лукашенко заяви, е ще има ответни мерки ако ЕС

...
Президентът Александър Лукашенко заяви, е ще има ответни мерки ако ЕС
Коментари Харесай

Беларус плаши ЕС с контрасанкции

Президентът Александър Лукашенко съобщи, е ще има ответни ограничения в случай че Европейски Съюз наложи нови наказания против Беларус. Изявлението бе направено, до момента в който той обявяваше, че се вършат опити да бъдат върнати бежанците, струпани по границата на Беларус и Полша, само че за момента са безуспешни .

Европейски Съюз възнамерява да наложи наказания против Минск още веднъж поради бежанската рецесия. В понеделник Европейски Съюз утвърди нов кръг наказания против белоруски самолетни компании, туристически организации, субекти или физически лица помагали на бежанци да влизат в Беларус. Европейски Съюз ще посочи листата на глобите в идващите няколко дни, ще замрази техните активи и забрани пътуванията.

Междувременно представителят на полския  министър на вътрешните работи, Станислав Жарин, написа в Туитър, че „ беларусите преднамерено ескалират обстановката на границата “, като насочват мигрантите към затворения граничен пункт в Кузница.

Той предизвести, че скупчването на хора е резултат от клюки, че полската страна ще отвори границата, с цел да разреши на ескорт от мигранти да премине през страната към Германия. Полските чиновници споделят, че това е дезинформация, а слухът е пуснат  измежду мигрантите от Беларус.

Новата полска коалиция от неправителствени организации „ Група Граница “ показа видео, в което се вижда, че кюрдски мигранти в Беларус стачкуват против принуждаването им да нападат гранични обекти. Коалицията споделя, че беларуските управляващи принуждават мигрантите да атакуват гранични обекти и чиновници. „ Мигрантите желаят да избегнат силовата борба “, споделиха деятелите, представени от „ Газета Виборча “.

Полша разгласи, че стартира да строи стена по границата с Беларус. Изграждането стартира още тази година, разгласи вътрешният министър Мариуш Камински. Ще бъдат избрани четири секции от стената, върху които ще се работи даже през нощта. 

Планираното оборудване ще е високо цели 5,5 метра. Ще има камери и датчици за придвижване. Засега за градежа се плануват 366 милиона евро. Причината е мигрантската рецесия, която съгласно Полша целеустремено се основава от Беларус.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР